fastfwd_logo

September 2004: ombouw van de Concept2 indoor rower

Ik had begin 2004 al een ander handvat met 2 verticale handgrepen op de indoor rower gezet. Geen schoonheidsprijs voor dat knutselwerkje, maar het voldoet. Eigenlijk ietsje te breed, maar dat kan nog veranderd worden.

et belangrijkste pijnpunt was het originele zitbankje van de indoor rower. Dat bezorgde mij na 10-15 minuten een pijnlijk beknelde zenuw in de linkerbil. Ik heb er een houten skiff-bankje in gezet met anatomisch gevormd profiel en 2 gaten, maar dat was niet afdoende, al duurde het nu 20-25 minuten totdat de beknelde zenuw weer begon op te spelen. Daarentegen heb ik op m'n roeifiets nergens last van, ongetwijfeld door de combinatie van de ergonomisch betere vorm van, en de meer liggende houding op, de roeifietsstoel.

Om die reden heb ik een roeifietsstoel (los gekocht bij Derk Thijs) op de indoor rower laten zetten door Bram Smit van FastFWD.

De eerste ervaringen ermee (eind september 2004) zijn zondermeer gunstig. Een definitief oordeel kan ik pas geven als ik de optimale hellinghoek van de roeifietsstoel heb gevonden en het zitmatje heb aangepast, en vervolgens een aantal weken gewend ben geraakt aan het roeien onder die optimale omstandigheden.

Foto's

Voor wie in het resultaat en de constructiedetails is geïnteresseerd volgen hier wat foto's die samen een redelijk duidelijke indruk geven van de constructie. Vragen over de constructie kan men het beste stellen aan Bram Smit.

Tilting Fast FWD 

montage

Zijaanzicht van de Concept2 indoor rower met de THYS roeifietsstoel. De achtersteun is een wantspanner waarmee de hellinghoek van de roeifietsstoel kan worden veranderd.

montage

Achterkant van roeifietsstoel. De details van de onderbevestiging zijn hier beter zichtbaar. De onderbevestiging is gemaakt van een trapas.

montage

Nieuwe aluminium voetplaten: hiermee kon de positie van de voetsteunen worden verhoogd. Dit was nodig omdat de roeifietsstoel hoger zit dan het oorspronkelijke zitbankje van de indoor rower.

montage

Achterkant van roeifietsstoel, met een goed overzicht van de steunconstructie.

Terug naar het overzicht